Докато ДПС беше на власт, дългът на държавата се намаляваше

...
 Докато ДПС беше на власт, дългът на държавата се намаляваше
Коментари Харесай

Карадайъ: Докато бяхме във властта, свалихме дълга с 2 млрд. на година, сега расте с 15 млрд.

 izbori_2023_v1_014

 

Докато Движение за права и свободи беше на власт, дългът на страната се намаляваше с по 2 милиарда на година. Сега се чака да нарасне с 15 милиарда, в случай че продължаваме с политическата рецесия. Това съобщи водачът на партията Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Разград. На нея участваха зам.-председателят на Движение за права и свободи и лидер на листата в региона Ахмед Ахмедов, евродепутатът Искра Михайлова и специалистът по обществена политика Хасан Адемов. Това оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

Карадайъ даде и съответни цифри на държавния дълг за 22-годишен интервал.

Когато Движение за права и свободи влезе във властта дружно с Национална движение „Симеон Втори" дългът беше над 17,5 милиарда. В края на 2008-ма година той беше 1,5 милиарда, което значи, че за 8 години страната е върнала 16 милиарда. По време на ръководството на ГЕРБ дългът набъбна още веднъж и в края на 2020 той към този момент беше над 21 милиарда, т.е. едноличното ръководство докара по 2 милиарда нови отговорности годишно. Случайните минувачи в политика пристигнаха с обещанието да разградят модела ГЕРБ, само че се оказа, че той се върна в още по-лош вид, сподели Карадайъ.

Най-бедната страна в Европейски Съюз не може да се възползва от средствата, които Европейски Съюз отделя за възобновяване на европейските стопански системи. Нито План за възобновяване и резистентност имаме, нито европейски стратегии, добави водачът на Движение за права и свободи и напомни че още преди 3 години партията изиска експертно ръководство, което да напише стратегиите, с цел да може бизнесът да се възстановят от ковида и стопанската система да се развива.

ГЕРБ не съумя да напише Плана за възобновяване и резистентност, а инцидентните минувачи се пробваха да го създадат единствено в персонална полза на един олигарх, ваш съгражданин, сподели Карадайъ на срещата във Разград.

Той подчертава, че главните тематики през днешния ден са инфлацията, бедността, високи цени, работните места, приходите.

Това е дневният ред на хората, които ние ще пренесем като дневен ред в Народното събрание. Радвам се, че откогато 1 седмица ние приказваме за това, към този момент сме чути и от политическите ни съперници, които също започнаха да приказват за дневния ред на хората, а не за техния дневен ред, който включва ненавист и разделяне. Това значи, че акцията, която вършим е сполучлива, съобщи Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи даде и формулата, с цел да спре обедняването:

" Имаме потребност от разсъдък, с цел да сканираме, проучваме и оценим параметрите на икономическата, обществената и политическата обстановка, както и с цел да намерим рационалното решение. Също по този начин да поемем отговорност за осъществяване на решенията в действителния живот. Трябва и разговор освен, с цел да реализираме единодушие и обединяване, само че и тъй като това е единствения метод да намерим политическата формула за решение на проблеми за хората и страната. ".

Карадайъ благодари на структурите на Движение за права и свободи за образуване на дарителската акция за хората в Турция, потърпевши от опустошителното земетресение, както и на всички българи, които участваха в нея. Заяви още, че чака в Разград Движение за права и свободи да има минимум трима народни представители, а в 49-тото Народно събрание – най-малко 49 депутати.

Той сподели още, че както Движение за права и свободи е посочило, че може да сплотява в сложна обстановка, посредством съчувствие и състрадание, по този начин е убеден, че партията ще се активизира и ще принуди политиците да вършат разговор и да излъчат кабинет, който да взема решение проблемите на хората и страната.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР